V-Equus Driving Team


V-Equus Driving Team on kansainväliselle huipulle tavoitteleva poniyksikkötiimi, jonka ajurina toimii Leena Vähä-Erkkilä. Seuraava päätavoite on menestyminen poniyksiköiden MM-kilpailuissa Unkarissa syksyllä 2019. Sitä ennen tavoitellaan hyviä sijoituksia kansainvälisissä CAI2* ja CAI3* kilpailuissa sekä mitaleita SM- ja PM-kilpailuista. Tiimillä on käytössä kaksi laadukasta Suomessa syntynyttä ponia eli ykköstykki S.W. Summer's Dream Prince ja tulevaisuuden lupaus Pin Rock's Chasing The Sun. Lisää tiimin kuulumisista voit lukea täältä.

S.W. Summer's Dream Prince


”Sami”
Suomessa v. 2006 syntynyt D-welshponi, ruuna
i. Delgarth Prince
e. Malog Elan
ei. Ebbw Victor

sk. 147 cm

Kasvattaja Silja Vihavainen, Loppi
Omistaja Leena Vähä-Erkkilä

Siirtyi Leenalle 2-vuotiaana.

Sami on tiimin ehdoton ykköstykki ja suuri persoona! Saavutuksia valjakkoajossa ovat mm. SM pronssia 2012, SM hopeaa 2013, SM kultaa 2016, PM joukkuehopeaa 2015, PM joukkuekultaa 2017, PM henkilökohtaista hopea 2017 sekä useita CAI2* ja CAI3* -kilpailujen voittoja ja sijoituksia. Sami on edustanut Suomea MM-kilpailuissa 2015 ja 2017 sijoittuen molemmilla kerroilla koulukokeessa. 2017 sijoitus koulukokeessa oli 4./41 ja yhden tuomarin mielestä Sami oli jopa maailman paras! Valjakkoajon lisäksi Samilla on sijoituksia myös kouluratsuna kansallisella tasolla.

Todellinen huippuponi, joka ei jätä ketään kylmäksi!

Pin Rock's Chasing The Sun


”Tessa”
Suomessa v. 2013 syntynyt welsh part bred, tamma
i. Hunsingo's Twister
e. Pin Rock's Piper
ei. Speyksbosch Naturel NLD

sk. 145 cm

Kasvattaja Ira ja Tiina Ristimäki, Lohja
Omistaja Leena Vähä-Erkkilä

Siirtyi Leenalle 2-vuotiaana.

Avoimen ja rohkean oloinen, hyvin liikkuva nuori tamma, joka opetettiin 3-vuotiaana ajolle ja sen jälkeen hissukseen tutustunut valjakkoponin uraan. Tessan ratsutus on aloitettu 4-vuotis keväällä. Nelivuotiskausi huipentui valjakkodebyyttiin ja sijoittumiseen 2-tasolla Helppo C luokassa.

5-vuotiskaudella Tessa kilpaili kaksi kilpailua valjakkoajossa. Toisen 2-tasolla helppo B luokassa ja toisen Virossa kansallisessa luokassa. Molemmissa tuli sijoitus koulukokeessa ja ehjä suoritus muissa osakokeissa. Syksyllä Tessa osallistui ratsain ponien laatukilpailuun saaden päivän parhaat rakennepisteet ja sijoittuen kouluponeissa toiseksi hienoin arvosteluin. Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle kaudelle.

Tästä ponista kuulemme vielä!