V-Equus Driving Team


V-Equus Driving Team on kansainväliselle huipulle tavoitteleva poniyksikkötiimi, jonka ajurina toimii Leena Vähä-Erkkilä. Tiimin ykköstykki S.W. Summers's Dream Prince muutti syksyllä 2019 Hollantiin uudelle omistajalle opetusmestariksi ja nyt ollaan mielenkiintoisen uuden nousun edessä. Seuraava päätavoite on menestyminen poniyksiköiden MM-kilpailuissa kaudella 2023. Sitä ennen tavoitellaan hyviä sijoituksia kansainvälisissä CAI2* ja CAI3* kilpailuissa sekä mitaleita SM- ja PM-kilpailuista. Tiimillä on käytössä kaksi laadukasta Suomessa syntynyttä kilpuria eli uusi ykköstykki Pin Rock's Chasing The Sun ja sen rinnalla kasvamassa tulevaisuuden lupaus Goldriver Fortnite. Lisää tiimin kuulumisista voit lukea täältä.

Pin Rock's Chasing The Sun


”Tessa”
Suomessa v. 2013 syntynyt welsh part bred, tamma
i. Hunsingo's Twister
e. Pin Rock's Piper
ei. Speyksbosch Naturel NLD

sk. 145 cm

Kasvattaja Ira ja Tiina Ristimäki, Lohja
Omistaja Leena Vähä-Erkkilä

Siirtyi Leenalle 2-vuotiaana.

Avoimen ja rohkean oloinen, hyvin liikkuva nuori tamma, joka opetettiin 3-vuotiaana ajolle ja sen jälkeen hissukseen tutustunut valjakkoponin uraan. Tessan ratsutus on aloitettu 4-vuotis keväällä. Nelivuotiskausi huipentui valjakkodebyyttiin ja sijoittumiseen 2-tasolla Helppo C luokassa.

5-vuotiskaudella Tessa kilpaili kaksi kilpailua valjakkoajossa. Toisen 2-tasolla helppo B luokassa ja toisen Virossa kansallisessa luokassa. Molemmissa tuli sijoitus koulukokeessa ja ehjä suoritus muissa osakokeissa. Syksyllä Tessa osallistui ratsain ponien laatukilpailuun saaden päivän parhaat rakennepisteet ja sijoittuen kouluponeissa toiseksi hienoin arvosteluin.

Tessa kilpaili 6-vuotiaana valjakkoajossa kaksi kertaa helpolla tasolla sijoittuen molemmilla kerroilla kokonaiskilpailussa ja voittaen aluetason mestaruuden. Kauden päätteksi Tessa palkittiin ESRAn hevosten aluerankingin voittajana. Tessa kilpaili ponikoostaan huolimatta hevosena, koska virallista ponimittaus puuttui.

Seitsemänvuotiskauden suunnitelmat menivät uusiksi Coronan takia. Kauden ensimmäisessä kilpailussa nousimme kansalliselle vaativalle tasolle ja tuloksen oli sijoittuminen kokonaiskilpailussa toiseksi. Samalla varmistui ensimmäinen SM kvaalitulos. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin ja kosti vuoden 2021 Tanskassa pidettävää PM-kilpailua.

Tästä ponista kuulemme vielä!


Goldriver Fortnite


”Niilo”
Suomessa v. 2018 syntynyt fwb, ruuna
i. For Dance
e. Florestina
ei. Fürst Heinrich

sk. 2-vuotiaana 144 cm

Kasvattaja Paula Viita, Janakkala
Omistaja Leena Vähä-Erkkilä

Siirtyi Leenalle 2-vuotiaana.

Avoimen oloinen ja kivalla tavalla utelias pieni ruuna, jonka vahva kouluhevosperimä näkyy laadukkaissa kevyissä liikkeissä. Niilo on tarkoitus opettaa ajolle 2-vuotissyksyllä ja sen jälkeen hissukseen tutustutaan valjakkokilpurin uraan. Tavoitteena on osallistua 6-vuotiaana valjakkoajossa nuorten hevosten MM-kilpailuun. Ratsastus toimii hyvänä oheisliikuntana ja ratsutus on tarkoitus jättää 4-vuotis keväälle.

Super sympaattinen hiomaton timantti!

S.W. Summer's Dream Prince


”Sami”
Suomessa v. 2006 syntynyt D-welshponi, ruuna
i. Delgarth Prince
e. Malog Elan
ei. Ebbw Victor

sk. 147 cm

Kasvattaja Silja Vihavainen, Loppi
Omistaja Leena Vähä-Erkkilä

Siirtyi Leenalle 2-vuotiaana.

Sami ansiota on se, missä tiimimme on nyt. Sami oli ja tulee aina olemaan tiimin ehdoton kuningas ja suuri persoona! Samin saavutuksia valjakkoajossa ovat mm. SM pronssia 2012, SM hopeaa 2013, SM kultaa 2016, PM joukkuehopeaa 2015, PM joukkuekultaa 2017 ja 2019, PM henkilökohtaista hopea 2017 ja kultaa 2019 sekä useita CAI2* ja CAI3* -kilpailujen voittoja ja sijoituksia. Sami on edustanut Suomea MM-kilpailuissa 2015, 2017 ja 2019. Samin vahvuus oli kouluajo ja MM-kilpailuissa 2017 sijoitus koulukokeessa oli 4./41 ja yhden tuomarin mielestä Sami oli jopa maailman paras! Kansallisen rankingvoiton ja valiomerkin Sami ansaitsi vuosina 2016, 2017 ja 2019. Valjakkoajon lisäksi Sami sijoittui myös kouluratsuna kansallisella tasolla.

Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan Samin uutta uraa Hollannissa.

Todellinen huippuponi, joka ei jätä ketään kylmäksi!